Experts in interactievaardigheden en samenwerking

Experts in interactievaardigheden en samenwerking

De Mat aanbod voor familie en naasten

De Mat basistraining interactievaardigheden

Deze training markeert het begin van Bureau de Mat. Ruim twintig jaar geleden is de training ontwikkeld en is sindsdien op enkele kleine aanpassingen na ongewijzigd gebleven. Nog steeds is deze training veel gevraagd. Zowel door onze licentietrainers als door de trainers van Bureau de Mat jaarlijks zo'n 50 keer verzorgd (350 avonden per jaar wordt er dus ergens een Mat-training gegeven!), wat betekent dat er nu al ruim 18000 mensen deze training hebben gevolgd. En steeds mochten we hoge waarderingscijfers ontvangen.
De beoordelingen door onze opdrachtgevers liggen rond de 8, die van de deelnemers nog hoger.
De training bestaat standaard uit zeven bijeenkomsten van drie uur waarin deelnemers leren de Mat te gebruiken om effectiever te worden in hun dagelijkse interacties met cliënten / leerlingen, familieleden, leidinggevenden of collega's.
De bijeenkomsten worden bij voorkeur wekelijks aangeboden, zodat het geleerde geoefend en ervaren kan worden. Om vervolgens de toepassing van het geleerde tijdens de training te evalueren en zonodig bij te sturen.
De groepen bestaan uit maximaal 20 deelnemers en de training wordt verzorgd door twee (gelicenseerde) Mat trainers.
Voor informatie over prijs en beschikbaarheid vragen we u contact met ons op te nemen.
U kunt hier een folder over deze training downloaden.

Introductiebijeenkomst

Voor zorginstellingen die overwegen om Mat-trainingen aan te bieden aan familieleden / mantelzorgers bestaat de mogelijkheid van het organiseren van een introductiebijeenkomst. Tijdens zo'n bijeenkomst die wordt verzorgd door één Mat-trainer en die 2 uur duurt wordt de Mat-methode uitgebreid uitgelegd, zodat een gefundeerde beslissing kan worden genomen. De maximale groepsgrootte is 40 deelnemers.

Terugkombijeenkomst

Voor familieleden en overige mantelzorgers die een Mat-training hebben gevolgd, bieden we halfjaarlijkse terugkombijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten staan geheel in het teken van het opfrissen van de methodiek en het oefenen met de eigen praktijksituaties. Lukt het toepassen in de praktijk? Waar loop je tegen aan? Zo leert de cursist steeds beter te werken met de Mat.
De terugkombijeenkomsten duren drie uur en worden zo veel mogelijk verzorgd door de trainers die ook de basistraining hebben verzorgd.


Effectief, leuk en to the point!een deelnemer
Het is eigenlijk een heel eenvoudige methode, maar met een groot effect op mij persoonlijk.een deelnemer
Bijzonder waardevolle training.een deelnemer

Foto
Chimpansees hebben de gewoonte om conflicten op te lossen met zoenen. Het hoort bij de manier waarop zij toenadering zoeken na een ruzie of gevecht.

Wij gaan zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. In de privacy verklaring staat hoe we dat doen.