Trainersopleiding

Volg de opleiding en word ook de Mat-trainer. Kies de richting voor familieleden of voor hulpverleners in de zorg en verbeter de interactie met hulp van de rood-groene mat.

Met de Mat-methode kom je verder.
Na het behalen van de trainersopleiding help jij hulpverleners of familieleden met het verbeteren van hun interactievaardigheden. Je krijgt een certificaat en jouw zorginstelling krijgt een licentie om Mat-trainingen te mogen geven.
10

Trainingsdagen

2

stagetrainingen (per stage 7 dagdelen)

Hoe ziet de trainersopleiding eruit?

 

De afgelopen jaren hebben we ruim 80 Mat-trainers opgeleid om onze training Interactievaardigheden te mogen geven binnen hun eigen zorginstelling. Met de rood-groene mat maak je als gecertificeerd trainer zichtbaar hoe de interactie verloopt tussen hulpverleners en cliënten of tussen familieleden en cliënten, afhankelijk van de richting die je kiest. Wat je hiervoor nodig hebt?

Je hebt zelf aan een training Interactievaardigheden mee gedaan en het certificaat gehaald

Je hebt een professionele achtergrond als hulpverlener in de gezondheidszorg of als trainer in een sociale wetenschap

Je kiest een richting: je wordt trainer voor hulpverleners of voor familieleden

Je voert een kennismakingsgesprek met een van de opleiders

Bureau de Mat is CRKBO geregistreerd en geaccrediteerd door ABAN, VSR, Registerplein, SKJ, LV POH-GGZ, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Tijdens de trainersopleiding leer je:

Over interactie en samenwerkingsprocessen tussen mensen. In het bijzonder als er sprake is van psychiatrische problematiek

Grenzen van anderen sneller te herkennen

Rekening te houden met die grenzen in omgang met anderen

Hoe je de Mat inzet bij het onderzoeken van interactieproblemen

Effectief gebruik te maken van interactievaardigheden in alle soorten groepen

De training te geven aan anderen

Over de opleiding tot Mat-trainer

 

Je volgt vier keer een tweedaagse waarin je vaardigheden traint. Hierbij gebruiken we oefeningen, discussie, uitleg en videomateriaal. De negende dag richt je je volledig op ‘jouw doelgroep’: hulpverleners of familieleden.

Vervolgens geef je samen met een van de opleiders twee stagetrainingen bij je eigen instelling, op een andere afdeling dan die waar jij werkt. Na de stagetrainingen hoor je op de tiende dag of je de opleiding succesvol hebt doorlopen en krijg je het certificaat.

Heb je het certificaat behaald, dan kom je naar de terugkomdagen die twee keer per jaar plaatsvinden. Die terugkomdagen zijn nodig om je certificaat geldig te houden. Ook moet je de training Interactievaardigheden minimaal twee keer per jaar geven om gecertificeerd te blijven.

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over deze opleiding of wil je een persoonlijk advies? Bel dan 085 – 060 22 05 of gebruik onderstaand formulier.
We helpen je graag!

    Dhr.Mevr.