Over ons

BEKIJK ONZE TRAININGEN EN OPLEIDINGEN

De Mat in het kort

In 1996 is de Mat ontstaan omdat familieleden van mensen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid om hulp vroegen: mijn dochter blowt te veel, mijn zoon komt zijn bed niet uit, mijn man wil geen medicijnen slikken. Hoe ga ik daarmee om? Vereniging Ypsilon vroeg aan Bureau de Mat om deze vraag te beantwoorden.
Daartoe ontwikkelde Bureau de Mat het trainingsprogramma Interactievaardigheden.
We geven de training ook aan professionals in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Duizenden mensen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook zijn er meer dan 52 trainers opgeleid. En dat was nog maar het begin …

 

Naast Interactievaardigheden hebben we de training Effectief contracteren ontwikkeld, net als Intervisie voor cliëntenraden, Omgaan met non-coöperatie en vele trajecten op maat.

Al 25 jaar expert

 

Bureau de Mat traint sinds 1996 professionals en hulpverleners op plekken waar samenwerking moeizaam verloopt. Tussen (zorg)medewerkers en cliënten, leerkrachten en leerlingen, binnen teams en tussen collega’s. Ook trainen we familieleden die moeite hebben met hun kind, ouder of familielid om te gaan. De insteek van onze trainingen is altijd: hoe kan ík beter omgaan met de interactie. Daarbij kijken we naar de competentie van de deelnemer en daar zoeken we aanknopingspunten bij.

Uit systematische evaluaties en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze trainingen doen wat ze beloven: interactievaardigheden en communicatie verbeteren. Voor betere relaties, meer werkplezier en een prettige samenwerking. En om de situatie en de omgang beter aan te kunnen met je familie als die extra hulp, zorg of ondersteuning nodig heeft.
Bijscholen, vakliteratuur en praktijkervaring zijn bij ons belangrijk. Net als samenwerken en meedenken met organisaties en teams die we trainen.

Ontstaan door vragen van familie en gebaseerd op het werk van Thomas Gordon en Robert Axelrod. Dat is Bureau de Mat.

Maak kennis met ons team

Wij zijn graag jouw expert in het trainen en opleiden van interactie- en samenwerkingsvaardigheden tussen mensen. Wij stellen ons even voor.
Jan Boogaarts

“De manier waarop mensen met elkaar omgaan is de belangrijkste voorspeller van samenwerking!”

Jan Boogaarts

Eigenaar/directeur, Senior Trainer
Teamlid Bas van Raaij

“Open communiceren maakt samenwerken vanzelfsprekend!”

Bas van Raaij

Grondlegger van de Mat
Janneke Overmeijer

“Als je goed samenwerkt, dan is 1 + 1 geen 2 maar 3!”

Janneke Overmeijer

Office Manager
Teamlid Tom Kuipers

“Een goede samenwerking begint met open en eerlijk communiceren met begrip voor elkaar.”

Tom Kuipers

Grondlegger van de Mat

In de trainingen werken we met praktische en herkenbare instrumenten: de Mat®, de tas en kan niet/wil niet.

Jan Boogaarts Senior trainer bij Bureau de Mat

Locaties door heel Nederland

Geïnteresseerd in een training van Bureau de Mat? We trainen door heel Nederland.
In onze professionele ruimte in Vilsteren, of bij jou op locatie natuurlijk!