Onderzocht: Hoe de relatie het behandeleffect beïnvloed.

De relatie tussen hulpverlener en cliënt/patiënt beïnvloed het behandeleffect

Eén van de belangrijkste voorspellers

Al sinds jaar en dag is er veel aandacht in de zorg voor de relatie tussen hulpverlener en cliënt / patiënt. Steeds weer wordt bevestigd dat de kwaliteit van de therapeutische relatie een van de belangrijkste voorspellers is van de uitkomst van de zorg of behandeling. Jozien Bensing, voormalig directeur van het Nivel, vond dat dit niet alleen gaat over psychologische en psychotherapeutische behandelingen, maar ook over de uitkomsten van behandeling met antibiotica.

Het
onderzoek

Het kan dan ook niet genoeg benadrukt worden dat de interactievaardigheid van hulpverleners aandacht nodig heeft, de kwaliteit van de relatie beïnvloedt en direct effect heeft op de resultaten van de behandeling. Meer over dit onderzoek kun je gratis downloaden met de button hieronder.

Toepasbare trainingen

Ons trainingsaanbod is gericht op communicatieve en interactievaardigheden. Zo helpen we de samenwerking in relaties verbeteren. Binnen organisaties waar samenwerking complex is, staan onze ervaren trainers drie groepen bij: professionals in onderwijs, zorg en bedrijfsleven, familieleden en cliëntenraden.
Werken met plezier maakt je authentiek en krachtig. Dat geldt voor individuen, instellingen, teams en organisaties. Daaraan bijdragen is wat ons motiveert. We geven je graag nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.
Populaire trainingen:

Wil je een persoonlijk opleidingsadvies?

Heb je nog vragen over deze training of wil je een persoonlijk opleidingsadvies? Bel dan 085 – 060 22 05 of gebruik ons contactformulier.
We helpen je graag beter te worden.